A legfontosabb szabályok

- A játéktéren egyszerre öt mezőnyjátékos és egy kapus játszhat mindkét csapatból. Mérkőzést csak úgy lehet elkezdeni, ha legalább négy mezőnyjátékos és a kapus jelen van. Az a diák, aki az adott napon nem volt iskolában, nem vehet részt a mérkőzésen. Ha ez mégis megtörténik, akkor az ellenfél óvhat a mérkőzést követő harmadik munkanap végéig, és jogos óvás esetén a három pontot 5-0-ás gólkülönbséggel megkapja.

- Cserélni korlátlan számban lehet, visszacserélésre is van lehetőség.
- A játékidő kétszer tizenkét perc.
- Ha a labda az alapvonalon hagyja el a játékteret, az ellenfél játékosát érintve utoljára, akkor a kapus csak kidobással hozhatja játékba a játékszert.
- Ha saját játékosról megy ki a labda az alapvonalon túlra, akkor szögletrúgás következik. Kapusról is van szöglet.
- A kapus a hazaadást nem foghatja meg.
- Ha a labda az oldalvonalon hagyja el a játékteret, akkor csak berúgással lehet újra játékba hozni, úgy hogy a labdát a vonalra kell helyezni.
- Kapuskidobásból nem lehet gólt szerezni, ha nem ér hozzá a labdához egy másik mezőnyjátékos.

- Szerelés becsúszással nincs, azonnali kiállítást von maga után. Kivétel hatoson belül a kapus.
- A büntetőterületen belüli szabálytalanságért hat méteres jár.
- Félidőnként a csapatonkénti negyedik szabálytalanság után minden újabb szabálytalanságot kisbüntető követ (tíz méterről kell elvégezni).
- Durva szabálytalanságért és sportszerűtlenségért kétperces kiállítás jár, ha ugyanaz a játékos másodszor is elkövet ilyet, akkor végleges, kiállítás következik.
- Ha valaki a játékvezetővel vitatkozik, akkor azonnali végleges, csere nélküli kiállítást von maga után.
- A végleges kiállítást automatikusan egy meccses eltiltással büntetjük. Ha ugyanazzal a játékossal ez többször előfordul, akkor hárommeccses eltiltás következik.

- Ha egy csapat a saját hibájából egyszer nem jelenik meg a kiírt mérkőzésen, akkor a három pontot 5-0-s gólkülönbséggel a másik csapat kapja. Ha ez még egyszer előfordul ugyanazzal a csapattal, akkor már három pont levonás is történik. Ha pedig harmadszor sem jelennek meg akkor töröljük a csapatot a bajnokságból addigi eredményeivel együtt.
- Vitás esetekben a pályán a játékvezető szava dönt. A futsal szabályok a mérvadóak. Mérkőzéseken kívül felmerülő problémák esetén a szervezők ítélkeznek.